Koninklijke onderscheiding voor Johan Baerents

JohanVrijdag 26 april krijgt Johan Baerents, mede-oprichter van Paloina’ een Koninklijke onderscheiding opgespeld tijdens de Lintjesregen in de Beurs van Berlage. Johan krijgt deze zeer verdiende onderscheiding voor zijn niet aflatende inzet voor het uitdragen van de volksmuziek in werkelijk alle geledingen mogelijk binnen én buiten Nederland.

Veertig jaar geleden richtte Johan, samen met zijn vrouw Erda, dansgroep en orkest Paloina op. Daarnaast is Johan vanaf het begin hét gezicht en geluid van orkest Kaleb. Zijn inkomsten verdiende Johan met het begeleiden van balletlessen op de Rotterdamse dansacademie, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en bij het Internationaal Danstheater. Johan Baerents is een begrip voor elke volksmuzikant in Nederland (wordt ook wel de wandelende volksmuziekencyclopedie genoemd) en was inspirator van vele jonge muzikanten.

Wij zijn er ontzettend trots op dat deze hoogst mogelijke blijk van waardering aan Johan toegekend zal worden. Lees hier de tekst waarmee Johan voorgedragen is.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s