Drie uit drie! Paloina wint de tweede prijs!

AfbeeldingTussen alle hectiek van buitenlandse gasten, nieuwe choreografieën en voorbereiding voor een tournee naar Oman door, was het gisteravond tijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen. Voor de tiende keer organiseerde Stichting Altays deze kampioenschappen, reden voor een speciale editie. Dit jaar was dan ook het ‘finalejaar’, voorgaande prijswinnaars werden teruggevraagd om met elkaar de strijd aan te gaan. Paloina, als winnaar 2012 en tweede prijswinnaar van 2010, was een van deze groepen.

Als winnaars van vorig jaar hadden wij de eer de avond te openen met onze winnende choreografie, Lazutlar. Deze choreografie van Baykal Dogan komt uit de streek rondom Trabzon, nabij de Zwarte Zee dus. Zodra de dans begon kwam er direct respons vanuit de zaal, voor dansers een geweldig gevoel. Na deze goede openingsperformance konden we ons voor gaan bereiden op het echte werk, de wedstrijd! Omkleden, nog verder opwarmen, oefenen met het klepperen van de lepels en vooral proberen die zenuwen in bedwang te houden.

Als eerste na de pauze was het weer aan ons de taak het publiek op gang te krijgen; gelukkig werden we gesteund door een heel aantal meegereisde fans. Ons fantastische live orkest opende met een intro op klarinet en de toon was gezet. Dit jaar deden wemee met een choreografie gezet door Ahmet Turan Demirbag in 1988. De choreografie komt uit de streek rond Silifke (zuiden van Turkije) en gaat over de dagelijkse bezigheden. Na het optreden keken we nog naar enkele groepen die na ons waren waaronder Tugra een bevriende dansgroep uit Amsterdam.

Uiteindelijk werden alle deelnemende groepen terug op het podium geroepen om de uitslag bekend te maken. Paloina sleepte voor de tweede keer de tweede prijs in de wacht en bevriende groep Tugra won de eerste prijs! Inmiddels een traditie is de beker-fotoshoot na afloop, die ook deze editie niet mocht ontbreken.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Drie uit drie! Paloina wint de tweede prijs!

  1. Marijke Bekema zegt:

    Gefeliciteerd! Daar kunnen jullie trots op zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s