Miasin – Armeense Dag 23 november

պարը կապում է մեզ, պարը մեզ միավորում է! In het Nederlands: dansen verbindt ons, dansen brengt ons samen! Zaterdag 23 november organiseert Internationaal Dansensemble Paloina een Armeense dag in CC Amstel. En het belooft echt een hele speciale dag te worden met een Armeens orkest, Ensemble Liudvig Garibian, dat speciaal hiervoor van Armenië naar Nederland afreist. Dit orkest staat onder leiding van Liudvig Garibian hemzelf, met nog vier andere getalenteerde muzikanten die op accordeon, kemenche, ud en dehol de meest magische Armeense muziek maken.

Ilda Simonian

Naast genieten van Armeense cultuur, is er ook de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan workshops onder leiding van Armeense zangeres en zangpedagoge Ilda Simonian en gerenommeerd volksdansdocente Tineke van Geel. Bij de zangworkshops van Ilda zullen er Armeense zangstukken ingestudeerd worden die tijdens de feestelijke afsluiting van de dag een plekje krijgen in de voorstelling. Ilda Simonian is in de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende projecten in Nederland.

Tineke van Geel

Zo heeft ze een aandeel gehad bij het concert Gurdjieff meets Hewar tijdens het Holland Festival 2018, een project van het Nederlands Blazers Ensemble en projecten van modern componist Merlijn van Twaalfhoven. Tineke van Geel is een bekende naam in de volksdanswereld. Ze is zeer ervaren in het geven van workshops Armeense dans. Al sinds 1985 reist ze regelmatig naar Armenië om zo veel mogelijk te leren over Armeense dans en folklore. Van de Armeense regering heeft ze voor haar inzet voor het promoten van Armeense dans verschillende onderscheidingen ontvangen. De workshop die Tineke geeft zal live begeleid worden door het Ensemble Liudvig Garibian.

Op zo’n enerverende dag kun je natuurlijk niet op droog brood blijven zitten, hiervoor is een cateraar gevraagd een fantastische buffet verzorgen met Midden-Oosters karakter. U kunt deelnemen aan dit buffet                                              voor 15 euro pp. Dit kunt u ook via de website van CC Amstel bestellen,

Zoals eerder al genoemd is er aan het einde van de dag een feestelijke voorstelling als afsluiting. In deze voorstelling zal Paloina hun twee Armeense choreografieën van Paylak Sargsyan dansen. De choreografie Tamzara vertelt het verhaal over de zondag voor Pasen. De jongens en meisjes verzamelen dan op het plein voor de kerk. De meisjes leggen hun zakdoekje in een mandje, vervolgens nemen de jongens één voor één een zakdoekje uit de mand en dansen vervolgens met de eigenaresse van dat zakdoekje. Daarnaast zal Axalcxa gedanst worden, een prachtige solo voor één vrouw.  Naast Paloina bestaat de voorstelling uit het eerder genoemde Ensemble Liudvig Garibian, het jeugdensemble van Armeense  Culturele Vereniging Abovian uit Den Haag en de deelnemers van de zangworkshop met Ilda Simonian.

 

Deze speciale Armeense dag vindt plaats in CC Amstel, Cullinanplein 1, Amsterdam. De  kaartverkoop gaat bijna van start (via www.ccamstel.nl ) dus hou onze website goed in de gaten! De prijzen zijn als volgt: €14 voor alleen de workshop, €17 voor alleen de voorstelling of €28 voor een passe-partout (excl. buffet). Deel de informatie over deze dag in je gehele Armeense vriendenkring en daarbuiten, want je wilt natuurlijk niet te veel in je eigen Armeense bubbel blijven zitten. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er snel bij bent zodra de kaartverkoop van start gaat.

Deze activiteit (of naam activiteit) is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor
Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

Deze dag wordt ook gesteund door het VSBfonds. Het VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Miasin – Armeense Dag 23 november

  1. Erna zegt:

    Wie kan de namen van de Armeemse dansen vd workshop Armeense dansen van 23 november naar mij mailen?

    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s