Paloina is dit jaar tóch op festival!

Zoals jullie misschien al is opgevallen, als je ons volgt op social media, is dat Paloina dit jaar tóch mee kan doen aan een festival. En wat voor één? We doen mee aan International Folklore Festival VITOSHA in Sofia, Bulgarije.

VITOSHA is een van de grootste folklore festivals van Bulgarije, wij zijn dan ook vereerd dat Paloina daar aan mee mag doen! Ieder jaar in Juli vind VITOSHA plaats, vorig jaar was er een online editie en dit jaar een live & online variant. Want gelukkig kunnen we en mogen we ondanks de Coronamaatregelen weer iets meer ondernemen. 

Dit jaar mag van elke groep die deelneemt aan het festival er één paar live in Bulgarije meedoen. Vanuit Paloina zijn Victor en Roos deze week in Sofia. Van12 tot en met 17 juli zijn er verschillende activiteiten te doen voor Victor, Roos en de andere deelnemers. Zo zijn er gave optredens, prachtige optochten en leuke feestjes. Wil je meer weten over het programma kijk dan hier.

Het doel van het International Folklore Festival VITOSHA is mensen kennis te laten maken met de kunst van de folklore uit verschillende regio’s van Bulgarije. Daarnaast is het belangrijk dat het publiek kennis kan maken met de verschillende stijlen en culturen uit de rest van de wereld. Representatieve groepen komen bijeen, verbonden door hun grote liefde voor folklore. Wil je meer weten over het ontstaan van het festival of wellicht lezen over de legende ‘VITOSHA’ Kijk eens op de officiële website van het festival.

Ook heeft het VITOSHA festival een ontzettend leuk Youtube kanaal. Ze hebben zelfs al een eerste video van het festival 2021 geplaatst. De prachtige opening van het festival bekijk je hier.

Daarnaast kan je ook genieten van optredens van de vorige edities. Op hun facebook pagina posten ze bijna iedere dag nieuwe foto’s. Is het niet heerlijk om ze op deze manier te kunnen volgen?

Mocht je maar al te graag nog meer beeldmateriaal van Paloina willen zien, kan dat natuurlijk ook op onze eigen website. Vergeet niet hier eens rond te kijken, bij kopje media bijvoorbeeld. Of kijk bij het kopje voorstellingen op Nederlandse of Internationale choreografieën om een paar van onze mooiste foto’s te bekijken!

Wij gaan deze week verder genieten van festival Vitosha en hopelijk jullie ook. Hou onze social media en website in de gaten voor meer updates.

Paloina Facebook

Paloina Instagram

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Paloina is dit jaar tóch op festival!

  1. Els Jansen zegt:

    Wat een geweldig nieuws is dat. Veel succes gewenst !

    Virusvrij. http://www.avast.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s