Van werkweekend tot spetterende voorstelling

Paloina’s terugblik op 2021

De opstart van ons dansensemble na de eerste lockdown

Juni 2021 kreeg Paloina te horen dat er weer gedanst mocht worden. Wat fijn was dat! Ons bestuur en de artistieke commissie heeft gelijk alles op alles gezet om te zorgen dat we datzelfde jaar nog met een mooie show konden optreden.

Na het opstellen van de plannen heeft iedereen keihard gewerkt om deze waar te maken. En na een paar maanden met veel spierpijn en enkele uitvallers door o.a. Covid is het Paloina toch gelukt om nog vóór het einde van 2021 maar liefst vier theater voorstellingen te geven!

Paloina werkweekend 2021

Het jaarlijks werkweekend is een georganiseerd weekend waarbij alle leden van Paloina samen op een leuke en intensieve manier aan hun ontwikkeling werken.

Het Paloina werkweekend is inmiddels een begrip binnen Paloina en ook zullen onze vaste lezers en oud-collega’s weten hoe hard we werken en hoeveel lol we hebben.

Dit jaar hadden we een extra speciaal weekend omdat we niet één, maar liefst twee gastdocenten uit het buitenland te gast hadden. Ahmet Turan Demirbağ en Salim Sinar. Beiden zijn vanuit Turkije overgevlogen om ons een nieuwe Kafkas choreografie aan te leren. Ahmet is geen onbekende voor Paloina, twee keer eerder heeft hij ons dansensemble een prachtige choreografie aangeleerd: Silifke en Kafkas.

Naast het aanleren van de nieuwe choreografie, was er ook tijd en aandacht voor alle dansen en muziekstukken die onderdeel zijn van de voorstelling ‘Uit alle windstreken’. Oefening baart kunst!

En toen in de avond niemand nog dacht op zijn benen te kunnen staan was het tijd voor een feestje! De pubquiz, tafelklimmen en een disco kwamen zoals gewoonlijk voorbij. En toen de sfeer er lekker in zat, gaf Ahmet nog een kleine dansles. Het werkweekend was zoals altijd weer een feest! Heel Paloina ging moe en voldaan naar huis.

Voorstelling: ‘Uit alle Windstreken’

Nog voor de eerste optredens in 2021 gegeven konden worden, stonden het bestuur en de artistieke commissie al voor een aantal uitdagingen.

Eerst moest er geschoven worden in de bezetting. Door uitval i.v.m. blessures en Covid- besmettingen, moesten sommige dansers en danseressen op een andere plek binnen de choreografie optreden. Gelukkig kwam dit goed door onze creativiteit en flexibele inzet!

En toen werden er vlak voor onze optredens in Amersfoort nieuwe maatregelen vanuit de overheid opgelegd. Plots mochten er nog maar 1/3de van de zitplaatsen worden gebruikt. Gelukkig kon het bestuur samen met vrijwilligers én de hulp van het ICOONTheater ervoor zorgen dat vrijwel iedereen die een kaartje had gekocht toch naar een van voorstellingen kon.

Paloina is ontzettend blij dat dit gelukt is en wij hopen van harte dat u heeft kunnen genieten bij één van onze voorstellingen in 2021.

Neem een kijkje op onze facebookpagina voor een sfeerimpressie van de voorstelling ‘Uit alle Windstreken’.

Een digitale afsluiting voor 2021

Op 17 december 2021 bestond Paloina vijftig jaar! Traditiegetrouw volgt dan het opkomende jaar een jubileumvoorstelling. Onze jubileumvoorstelling ‘EuroPaloina: Van Eire naar Anatolië’ vind plaats op 22 Mei 2022. Vanzelfsprekend houden wij u hierover op de hoogte. Ook kan u altijd een kijkje nemen in onze agenda.

Na 50 jaar een nieuwe kostuumruimte!

Johan en Erda, de oprichters van Paloina, zijn vanuit huis begonnen met het verzamelen van klederdrachten van over de hele wereld. Dit was het begin van de kostuums voor Paloina!

Helaas moesten wij dit jaar onze oude, bekende kostuumruimte aan de Hogeweg verlaten. Na zoveel jaar werd helaas ons huurcontract niet meer verlengd. Op 30 december 2021 hebben we met een dubbel gevoel voor de laatste keer de deur van de, nu lege, kostuumruimte op slot gedraaid.

De verhuizing gaf ons de kans om onze verzameling kostuums helemaal uit te zoeken, kritisch te bekijken en te sorteren.

Een deel van de kostuums mogen wij opslaan bij dansgroep en vereniging Phoenix in Apeldoorn. Paloina is ontzettend dankbaar voor deze samenwerking.

Het andere deel van de kostuums hebben we dichtbij kunnen opslaan in onze nieuwe kostuumruimte in Diemen.

Opstart van Paloina na de tweede lockdown

En ook nu zijn we weer begonnen! We zijn ontzettend blij dat we weer op onze vaste donderdagavond mogen repeteren. Wij zetten ons meteen extra in met extra repetities in weekenden.

We zijn vastberaden om in 2022 een fantastische jubileumvoorstelling neer te zetten. En een extra leuke start voor dit jaar: er zijn nieuwe dansers begonnen aan hun proeftijd en enkele oud-dansers doen mee met de Jubileumvoorstelling!

Binnenkort vertellen we hier meer over. Dus houdt u zoals gewoonlijk onze social media in de gaten en abonneer u op de nieuwsbrief als u geen nieuws wilt missen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s