Medewerkers

Internationaal dansensemble Paloina heeft al vanaf het begin van haar bestaan een bijzondere structuur waarbij er sprake is van ‘vaste’  en ‘tijdelijke’ medewerkers.

Docenten en choreografen
In tegenstelling tot veel andere groepen werkt Paloina niet met een artistiek leider die tevens verantwoordelijk is voor de meeste choreografieën. De artistiek leider van Paloina is verantwoordelijk voor het samenstellen van de voorstellingen, het opleiding en trainen van de dansers en het selecteren van docenten en choreografen voor de groep. Ze wordt hierin geassisteerd door een artistieke commissie. Bij elke productie wordt gewerkt met één of meerdere choreografen, docenten en regisseurs / coaches waarbij Paloina altijd kiest voor mensen die hun sporen verdiend hebben in de stijl waarin zij les geven of voor jong, aanstormend talent. Lees hier met welk docenten en choreografen we al gewerkt hebben.

Dansgroep
Dansers die bij het ensemble zitten worden geselecteerd via een instroomtraject.  Naast deze vaste dansers werkt Paloina ook met gastdansers en invallers. Gastdansers studeren een deel van het repertoire in en doen mee met voorstellingen die horen bij het project waarvoor zij aangenomen zijn. Invallers zijn dansers die een deel van het repertoire kennen, meestal het Nederlandse repertoire. Zij vullen de vaste groep indien nodig aan bij voorstellingen in het buitenland. Op deze website zie je wie er bij het gezelschap horen en hoe je danser bij Paloina kan worden.

Orkest
Internationaal dansensemble Paloina werkt met een vast orkest die daarnaast weer kunnen putten uit een pool van invallers of gastmuzikanten voor bijzondere producties.

Bestuur, staf en overige medewerkers
Naast de groep die wekelijks repeteert voor de voorstellingen is er een heel team van mensen dat zich inzet om de zaken achter de schermen te regelen. Zo heeft Paloina een vormgeefster, kleders / kleedsters, bestuursleden, technici, een stagemanager en een zakelijk leider.

Vrienden / Donateurs
Paloina heeft een groep trouwe donateurs, die we onze ‘vrienden’ noemen en mag daarnaast ook incidenteel een bijdrage in ontvangst nemen van donateurs die onze activiteiten willen ondersteunen. Iedereen die folklore in in het bijzonder Paloina een warm hart toedraagt kan meehelpen door Vriend van Paloina te worden.