Dansen bij Paloina?

Paloina heeft een vaste dansgroep en werkt daarnaast met invallers en gastdansers:

Vaste dansers
Vaste dansers repeteren elke donderdag, leren het hele repertoire van Paloina en hebben toegang tot alle activiteiten van de dansgroep: alle optredens, de lessen van gastdocenten en choreografen, de buitenlandse festivals, de jaarlijkse eigen voorstelling en de projecten. Vaste dansers betalen een seizoenscontributie. Vaste dansers moeten veelzijdig zijn en worden geselecteerd en opgeleid via het instroomtraject (zie onder).

Gastdansers
Gastdansers hebben auditie gedaan of zijn persoonlijk gevraagd voor een project van Paloina. Gastdansers studeren een deel van het repertoire in en doen mee met voorstellingen die horen bij het project waarvoor zij aangenomen zijn. Momenteel loopt er geen project. Gastdansers betalen een per project vast te stellen bijdrage. Je kan je aanmelden voor de maillijst als je bericht wil krijgen over het volgende project waarvoor we gastdansers gaan zoeken.

Invallers
Invallers zijn dansers die een deel van het repertoire kennen, meestal het Nederlandse repertoire. Zij vullen de vaste groep indien nodig aan bij voorstellingen in het buitenland. Invallers betalen hun eigen reiskosten, ook naar het buitenland, maar geen contributie.

Wil je vaste danser, invaller of gastdansers van Paloina worden? Nieuwsgierig of het wat voor je is? Je mag ook gewoon een keer komen kijken of meetrainen. Neem contact op met Lynda Hoekstra.

Instroomtraject nieuwe dansers
Nieuwe dansers starten met een proeftijd. Na die proeftijd weet je of je het leuk vindt bij de groep en weet de artistieke leiding in welke groep je eventueel kan starten. Sommige, meer ervaren dansers gaan direct naar het ensemble. De meeste dansers worden eerst aspirant.

Als aspirant leer je een aantal choreografieën. Hiermee ga je ook optreden om ervaring op te doen. Aspiranten beginnen een uurtje eerder, in de voorbereidingsgroep leren zij nieuwe dansen en dansstijlen. Om 19:30 uur wordt samen met het ensemble voor voorstellingen geoefend. Zodra je kennis van choreografieën en je dansvaardigheid voldoende is om als ensemble danser mee te draaien EN er ruimte is in het ensemble kan je de overstap maken. We repeteren tot 22:30 uur.