Docenten en choreografen

1006196_641819289180027_1529968731_nIgor Kourchine en Natalja Toptchi: Een echtpaar van Russische afkomst dat hun dansdocenten-opleiding heeft behaald bij de Academie voor de Kunsten in Orel (Rusland), waar ze elkaar ook hebben ontmoet. Ze kwamen in 1993 naar Nederland om te werken bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam waar ze tot 2006 als dansers in dienst waren. Tien jaar werkten ze als artistieke leiding van Dans- en Zang ensemble Kalinka uit Rotterdam. Zij zijn gespecialiseerd in Caractère dans (I. Moiseev ballet) en gaven dansles aan kinderen van de Nationale Ballet Academie. Nu runnen Igor en Natalja hun eigen dansschool, Moving Harmony in Zaandam en Diemen. Voor In het Spoor maakten Igor en Natalja de choreografie Kumushka.

ElissaElissa Gibbs werd geboren in Brisbane, Australië, zij volgde aldaar haar dansopleiding aan de dansacademie van Queensland. Elissa is veertien jaar lang danseres geweest in dienst van Het Internationaal Danstheater (van 1991 tot 2004). Van 2004 tot 2013 werkte ze als balletmeester bij Het Internationaal Danstheater voor de Jeugd. Elissa heeft bij Paloina aan het begin van 2011 gewerkt aan techniek en podiumpresentatie met de gehele groep, in 2013 is zij bezig geweest met het instuderen van materiaal uit India (Kuratti) voor de danseressen van het ensemble.

Baykal Dogan

Baykal Dogan studeerde dans en muziek in Istanbul, Ahmet Demirbag was een van zijn docenten. Baykal liep stage in Azerbeidzjan en specialiseerde zich in dansen uit de Kaukasische regio (Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Dagestan, Ossetië en natuurlijk Turkije). Daarna was hij meer dan 10 jaar professioneel danser en slagwerker, eerst in Turkije en daarna bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Baykal heeft aan Codarts (conservatorium van Rotterdam) een masteropleiding Turkse en Flamencomuziek afgerond. Hij werkte al eerder als choreograaf met Paloina en werkt daarnaast als docent dans en muziek. Voor ‘BIRLIKTE’ maakte Baykal de choreografieën Lazutlar en Bahar. In de afgelopen jaren heeft hij slagwerkles gegeven aan de dansers. Onder andere zodat zij de Kuratti choreografie kunnen begeleiden en om een Kaukasisch trommelstuk in te studeren.

Dominike_bewerkt

Huischoreograaf Dominike Karantzounis studeerde Roemeense dans en choreografie in Boekarest. In die tijd heeft hij authentiek materiaal van de streken in Roemenië verzameld. Hij is op negentienjarige leeftijd afgestudeerd, als eerste buitenlander en jongste choreograaf, aan deze dansacademie. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in traditionele Ierse dans, waarna hij zich meerdere keren heeft gekwalificeerd en heeft deelgenomen  aan de wereldkampioenschappen Ierse dans. Dominike heeft meerdere choreografieën gemaakt voor Paloina, is sinds 2012 repetitor bij de groep en is lid van de artistieke commissie. Sinds 2018 is hij samen met Lynda Hoekstra de artistieke leiding

Renske

Renske Burghout begon met Iers dansen bij Catherine Redmond. Hier heeft ze tot de verhuizing naar Ierland gedanst en meegedaan aan internationale wedstrijden en Europese  en wereld-kampioenschappen. Renske studeerde in 2008 cum laude af aan de University of Limerick met een Master of Arts Degree in Traditional Irish Dance Performance. Hierna gaf ze drie jaar les aan de dansopleiding op dezelfde universiteit. Ook gaf ze les op basisscholen en bij de McKenna School of Irish Dance. Naast lesgeven is Renske danseres in het ensemble van ‘Ragús – The Show’ waarmee ze op tournee door China en Europa is geweest. Renske maakte choreografieën voor Paloina, verzorgt in samenwerking met anderen de warming-up, heeft de rol van dance captain en is lid van de artistieke commissie. In het seizoen 2015-2016 heeft ze een Ierse softshoe choreografie gemaakt.

Peter Vree

Peter Vree studeerde aan de Rotterdams dansacademie en de Nationale Ballet Academie. Tijdens zijn studie deed hij werkervaring op bij Het Nationale Ballet. Hij werkte o.a. voor het neoklassieke Polish Dance Theatre in Poznan (Polen) en het Internationaal Danstheater. Momenteel werkt Peter als freelance docent in klassiek ballet, internationale folklore / caractère en verzorgt hij educatieve dansprojecten. Voor ‘De wereld rond in tachtig minuten’ maakte Peter de choreografie Wiązanka polskich tańców.

Een reactie op Docenten en choreografen

  1. Pingback: Succesvolle première | INTERNATIONAAL DANSENSEMBLE PALOINA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s